top of page

Zagreb bogatiji za Vinolog wine shop Vrhunska domaća i inozemna vina upravo su postala dostupnija

Svi poznavatelji dobrog vina odavno su čuli za Vinolog. Vinolog je više od samo

obiteljskog posla, Vinolog je način života koji u obitelji Balog temelje na premisi da dobro vino može i mora biti dostupno svima. 

Upravo iz tog razloga, kako bi svoju misiju i viziju da prate vinske trendove i dovode najbolja svjetska i hrvatska imena s vinske scene mogli sprovesti do kraja u djelo, Vinolog dobiva svoj wine shop u zagrebačkoj ulici Božidara Adžije. Novi Vinolog wine shop bit će maloprodajnog karaktera, a u ekskluzivno uređenom interijeru s ograničenim broja mjesta možete očekivati degustacije i prezentacije najnovijih i najzanimljivijih vina s domaće i svjetske scene.


 

 U Vinolog wine shopu tako ćete moći pronaći hrvatska vina po načelu omjera cijene i

kvalitete, ali i vina vlastite proizvodnje koja su sortirali u dvije različite linije, Lectus – svježa vrhunska vina za svaku prigodu te Eclat – odležanu liniju za najprofinjenija nepca. Pored domaćih, moći ćete naći i strana vina, među kojima se ističu neka uistinu zvučna imena u vinarskom svijetu, poput onih talijanske obitelji Bocelli, svjetski proslavljenog tenora, vina Walter Skoffa iz Austrije s najboljim Sauvignonima, dalje Charles Collina Champange i Domaine Hamelin s Chablis-ima (Francuska), iz Španjoske nam dolaze Paniza Gran Reserva, Reserva i Crianza te popularna vinarija Bodegas Arraez s hipsterskim stilom, te brojni drugi…Željeli smo otvoriti mjesto u kojem će se naši gosti prvenstveno osjećati ugodno, gdje će svi

posjetitelji imati priliku upoznati se s različitim vinima koja su do sada bila nedostupna u

našim krajevima, ali isto tako željeli smo stvoriti hub gdje ćemo mi kao istinski ljubitelji i poznavatelji vina moći educirati ljude ali i učiti od njih, tu prvenstveno mislim na praćenje afiniteta kod vina; izjavila je Jelena Balog iz Vinologa.


 No, priča iza Vinologa traje već deset godina, a u rad vinarije uključena je cijela obitelj, od roditelja koji su zaduženi za brigu o jednom od Vinologovih vinograda u Iloku, pa do Jelene kao direktorice i idejne začetnice i njenog brata Franka, vrsnog sommeliera koji će ujedno i voditi wine shop te biti na raspolaganju za stručne savjete pri odabiru vina. Vinarija je mlada, no fokus je na spoju tradicije s modernim pristupom.  Kako bi spoj tradicije s modernim pristupom koji njeguju u vinima došao do izražaja i u

interijeru, za uređenje Vinolog wine shopa angažirali su tim arhitekata i dizajnera

zagrebačkog studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, a sve pod kreativnim vodstvom Duška Vlaovića. Elementima interijera čitavom je prostoru zadali smo izrazito ugodnu lounge atmosferu. Tu ključnu ulogu prije svega odigrala je pomno osmišljena rasvjeta stropa i teški dekori zlatno-crvenih nijansi; rekao je Boran Petljak, iz studija Stairwell&Loft.


Stoga, za sve poznavatelje vrhunskih vina, i one koji će to tek postati, Vinolog wine shop je prava adresa.

153 views

Comments


follow us
Recent Posts
bottom of page