top of page

Par savjeta za romantični ručak unutar četiri zida


Bez obzira na to koliko vam je stalo do Valentinova i svega što ide uz to, morate priznati da je lijepo da se malo više priča o romantici! A možda vas i situacija u kojoj smo lišeni ručkova u restoranima potakne da se odmaknete od svakodnevnice i napravite nešto lijepo za sebe i bolju polovicu!


Balkon, dnevni boravak ili blagovaonu pretvorite u omiljeni restoran

Samo malom promjenom rasporeda i dekoracijom, unijet ćete svježinu i dobar ugođaj u svoj dom. Nama se ovo čini kao i više nego dobar temelj da bi romantični ručak bio uspješan! Postavite stol uz prozor s otvorenim pogledom na grad ili obronke planina, a prema potrebi će gušće zavjese zakloniti poglede znatiželjnih susjeda ili prolaznika. Ako Vam se pak, prostor uz prozor ne čini kao idealan, izaberite dio dnevnog boravka ili blagovaone gdje će se stol najbolje uklopiti.

Obavezno prozračite prostor, postavite ambijentalne svijeće po policama i samom stolu, a svjež zrak upotpunite mirisom umirujućeg eteričnog ulja iz aroma lampe ili difuzora. Uz to dobrim izborom opuštajuće ili neke druge, ali omiljene glazbe, vaš će se intimni kutak pretvoriti u nezaboravni doživljaj!




Dekorirajte stol i uredite se kao za izlazak

Potrudite se oko dekoracije stola malo više nego inače, ali svakako se vodite za minimalizmom i neka bude u vašem stilu. Postavite stolnjak i/ili podmetače, tanjure, pribor za jelo, čaše za vino i salvete. Bilo kakav dodatni detalj, poput cvijeća ili svjećnjaka je poželjan. Ako ništa od toga, postavite na sredinu stola papirnatu oznaku „REZERVIRANO“. Poanta je da vaš stol izgleda nesvakidašnje i da se osjećate posebno.

Nakon što ste izabrali mjesto i uredili stol, spremite se za izlazak – da, dobro ste pročitali!

Odjenite svoju najbolju kreaciju - naravno, ne zaboravite na omiljen parfem i zaputite se s boljom polovicom u dnevni boravak, blagovaonu, na balkon, terasu ili lođu – vaš trenutno jedini omiljeni restoran u kojem ste VIP gosti.





Hrana i vino su savršeni par

Kruna uspješnog ručka je dobar izbor hrane i vina, koje bi uzajamno trebalo produbiti okuse, a nikako ih ugušiti! Pritom, ne mislimo da trebate biti vrhunski sommelier – ta posebna znanost o vinima se uči godinama. Za početak je dovoljno da poznajete osnovna pravila za uparivanje jela i vina.

Bijela vina vole ribu, lagane sireve i povrće. Rose se odlično slaže s raznim tjesteninama i plodovima mora. Ako se na meniju nađe pečena piletina bit će još ukusnija iskombinirate li je s odličnim chardonnayom. Teška jela traže i teža vina. Vina bogatija taninima odlično idu uz meso divljači, kulen i uz sireve punog okusa. Za koji god meni se odlučite, nemojte kuhati s previše češnjaka ili luka jer se možda nećete osjećati toliko romantično nakon obroka.


Naša preporuka za vaš romantični ručak

Pripremite beefsteak u umaku od gljiva, uz koji idealno pristaje naš vrhunski Eclat Cabernet sauvignon 2017. iz Iloka rađen modernom metodom. Karakterizira ga izrazita rubinski crvena boja, okus vina je snažan i bogat, te iznimno elegantan i zaokružen.



Dobar provod!


Vinolog, s ljubavlju


556 views

Comments


follow us
Recent Posts
bottom of page