Kako iznenaditi voljene blagdanskim okupljanjem koje će se prepričavati mjesecima

Ovih blagdana poklonite svoje dragocjeno vrijeme jer radost darivanja je u vama samima

U današnje užurbano vrijeme, puno stresa i obaveza, smisao blagdana je da nas podsjete na njegovanje unutarnjih vrijednosti naspram već ustaljenih materijalnih.

Blagdanski ugođaj je svuda oko nas – okićeni grad pun lampica i ukrasa, izlozi ispunjeni blještavim bojama koji mame da ih posjetite, te mnoštvo sadržaja koji traže da ih isprobate.

No, zašto ove blagdane ne biste zastali na trenutak i blještavilo zamijenili dobrim starim običajima koji se prenose s naraštaja na naraštaj – organizirajte blagdansko okupljanje po uzoru na ona iz prošlosti, iznenadite voljene osobe omiljenim tradicionalnim kolačem, nazdravite u dobrom društvu, izradite kreativnu čestitku i ukrase za bor – ukratko, poklonite voljenima svoje dragocjeno vrijeme i pažnju, pokažite im da ste mislili unaprijed i da vam je stalo.

Postanite umjetnik u spajanju hrane i vina

Kako biste zaokružili čarobnu blagdansku priču, pobrinite se za slasne zalogaje koji će se još dugo pamtiti, a ne bi li vaš blagdanski stol zablistao posebnim sjajem, punim zanimljivih priča, pjesama, osmjeha i veselja, neizostavan je i dobar izbor vina, zar ne?

Da bi dojam bio još upečatljiviji, aranžirajte stol sa sitnicama koje za vas i najmilije imaju sentimentalnu vrijednost; retro svijećnjak, pladanj, bakin pribor za jelo i kavu – sigurno već imate na umu nešto slično, što bi ugodno iznenadilo sve okupljene.

Za blagdanski ručak uz pečenu janjetinu, teletinu ili puricu i mlince, obavezno poslužite Chardonnay Ėclat – vrhunsko vino snažnog i harmoničnog retro okusa, čije se nježne arome dima i vanilije savršeno uklapaju uz blagdanski stol.

Tražite li snažan, bogat, te iznimno elegantan okus vina, koji ostavlja moćan dojam i svakim gutljajem mami na još – na pravom ste mjestu! Planirate li romantičnu blagdansku večeru za dvoje ili prijatelje – pripremite pašticadu ili divljač, a za one koji nemaju puno vremena – ispecite prethodno odležani biftek, te ga poslužite uz nezaobilazni Plavac mali Ėclat. Naravno, ne zaboravite ga dekantirati pola sata prije konzumacije.