top of page

Vina Papillon dokaz su kako odlična vina ne trebaju biti skupa

Svako vino ima svoju priču. Iz koje regije dolazi, od koje je sorte napravljeno i kako je nastalo. Predstavljamo Papillon vina koje je nastalo kao rezultat Vinologovog projekta otkupa vinskih viškova iz svih regija Hrvatske.


Uvijek je dobro vrijeme za vino. Bilo da zaokružite fini ručak, za neobavezno druženje s prijateljima ili kada se jednostavno opustite uz neku Netflixovu seriju na kraju dana. I divno je, kada za takve male gušte ne trebate puno potrošiti, a svejedno možete uživati u dobrom vinu!“Upoznajte Papillon vina koja su nastala s motivom otkupa finih vina od poznatih vinara, kako bi povećali prodaju i riješili vinare zaliha. Vina su dobila ime Papillon, što znači leptir, jer su leptiri različiti, a tako je zamišljena linija vina Papillon: razigrana i šarolika. Zbog toga su vina odabrana iz različitih regija. Ova su vina namijenjena za kupce koji znaju procijeniti vrijednost za novac.”, kaže Jelena Balog iz Vinologa.


Cjenovno pristupačna, napravljena od hrvatskih autohtonih sorti Istre i Dalmacije, savršeno usklađenog balansa alkohola, kiseline i slatkoće.

Na izboru su 3 najpopularnije vrste: plavac mali, malvazija i muškat tako da će različiti ukusi po pitanju vina zasigurno biti zadovoljeni. Vino odaberite prema tome što servirate uz njega kako bi doživljaj bio potpun.

Papillon plavac mali pravo je dalmatinsko vino sa kombinacijom aroma slatkastih nota suhog ili čak zapečenog voća i blagim aromama trešanja i borovnica. Voćne arome u plavcima se najbolje osjete ukoliko ih uparite sa komadom crvenog mesa, pečenog da povrćem ili u nekom ukusnom umaku.

Papillon malvazija uz prisutnost mineralnih nota krase je cvjetne arome bagrema i voćne arome breskve i nektarine. Jako dobro se slaže uz jela od ribe, ali i uz mesna jela s roštilja. Idealna za proljeće koje dolazi.

Papillon muškat napravljen od istarske mirisne sorte grožđa je definitivno jedno od onih vina koje svojim mirisom i okusom osvaja na prvu. Ovaj prpošni muškat upotpunite nekim desertom, no pri tome se držite pravila da vino mora biti jednako slatko ili čak slađe od deserta kako biste u potpunosti uživali u njemu.


Papillon vina potražite u Vinolog wine shopu na adresi Božidara Adžije 34 u Zagrebu, u trgovinama Victa u Splitu, Boso u Vinkovcima ili naručite u Woltu, Glovu i Pauzi.hr, po cijeni od 29,99 kn!

2,381 views

댓글


follow us
Recent Posts
bottom of page